Una de cinema mut: A game of thrones

Sí, «una sincera y honda disculpa» és el mínim que mereixem tots els que dilluns vam anar a la preestrena a Barcelona de la sèrie de televisió A game of thrones que havia organitzat Canal+ —simultàniament es feia a Madrid, també. Jo no tenia pensat anar-hi, més que res perquè per aconseguir una invitació t’havies de registrar a la pàgina de Canal+ i després em sembla que anava per sorteig… i em va fer mandra. A última hora, dilluns mateix, un amic em va oferir una invitació i allà ens vam plantar, amb altres membres de l’univers friki que corre per aquests móns virtuals.

Quan vam arribar, hi havia una bona cua,  però tot i així vam anar a fer una cerveseta per escalfar motors i fer temps per quedar amb la resta del grup. A la cua no sé cuanta estona hi vam estar, però bastant més enllà dels dos quarts de deu en què, segons la convocatòria, començava l’acte. I de cop, la notícia: no hi ha manera de poder accedir a la pista d’àudio de la sèrie. Primer crèiem que era una broma, però després va sortir algú de l’organització a explicar que no podien posar la pista d’àudio i que, per no suspendre l’acte, passarien el vídeo promocional de la sèrie i després el primer capítol… amb subtítols però sense so.

Força get va decidir quedar-s’hi. D’aquests, molts van marxar després del vídeo promocional; d’altres ens vam quedar fins al final —ja que hi havíem anat… Fins i tot semblava que al començament se sentia una mica la versió original… però ara sabem que era d’algú que portava el capítol al mòvil i va posar el so al màxim perquè el poguessin escoltar els seus amics. Podeu creure’m que la conyeta va ser ben bona: gent fent el soroll dels cascs dels cavalls, de les petjades sobre la neu, algú demanant que apugessin el volum, d’altres renyant un espectador a qui li sonava el mòvil perquè no els deixava escoltar els diàlegs… Fins i tot hi va haver qui demanava que, almenys, hi hagués un piano que acompanyés les imatges, com si enlloc de ser a començaments del segle XXI, fóssim a començaments del segle XX. El més curiós de tot, però, va ser el silenci gairebé reverencial amb què els que ens vam quedar seguíem la projecció.

I tot, sembla ser, per l’excés de protecció de la pista de so del vídeo. Per una preocupació extrema per la pirateria i una manca d’habilitats tècniques del personal que organitzava la preestrena. Vergonyós, en resum.

Ara, tothom ha acabat veient el capítol, d’una manera o altra…

I per si voleu anar fent boca, aquí teniu el vídeo promocional d’HBO:

4 pensaments a “Una de cinema mut: A game of thrones

  1. Anna

    “Que cosas hago por frikismo”….

    5 minuts…A la fila 3 només vam aguantar 5 minuts (sense so i amb les imatges que ens queien a sobre..)

    Una llàstima… I tot plegat molt cutre, la veritat.

    Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *