La citació: Mercè Boixareu (3)

En els seus poemes es tracta la Mort —la Mort amb majúscula— , molt poques vegades la pròpia mort i quasi mai la mort dels altres. Tanmateix, les circumstàncies en què el poeta es troba fan que la canti amb una vivo particular. La majoria dels poetes tracten aquest tema, perquè és fruit d’inevitables reflexions, o per la seva natura inexorable i plena de misteri, que la fa matèria de poesia. Difícilment trobarem un poeta que hagi cantat la mort tan de prop com Màrius Torres: la mort que l’envoltava no solament en un sentit personal, sinó també per l’ambient del sanatori i de la guerra. […] però el que moltes vegades passa desapercebut és el to generalment tranquil i esperançador amb què es tracta el tema en aquests versos.

Mercè Boixareu. Vida i obra de Màrius Torres. Barcelona: Selecta, 1968. P. 159-160.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *