Bellver, nou disc de Maria del Mar Bonet

Maria del Mar Bonet, Bellver

Maria del Mar Bonet. Bellver (Picap, 2010)

Confesso: que ahir posés un vídeo de Maria del Mar Bonet no tenia res de casualitat. Era com un aperitiu a l’apunt publicitari d’avui. Vet aquí que l’Ernest Argelés, responsable del Departament de Màrqueting de Picap, s’ha posat en contacte amb mi dues vegades per informar-me d’activitats i novetats de la discogràfica que creia que em podien interessar, i de les quals, si volia, em demanava que en parlés al bloc. I aquí em teniu.

La de Maria del Mar Bonet era una de les veus que se sentien a casa quan era petit. Vaig, però, avorrir-la una mica —com la de tants altres cantants, com ja vaig explicar— i la vaig redescobrir gràcies a Nacho Duato, que va fer unes coreografies amb peces de discos de la cantant. A partir d’aquell moment i durant uns anys vaig anar fidelment a tots els concerts que feia a l’estiu al Grec, a la plaça del Rei. No va ser només el redescobriment de la cantant en el seu vessant mediterrani, sinó també en el de versionadora de clàssics com ara «Abraça’m», «Lover man» o «Jim».

Pel que he vist al dossier de premsa, Bellver, el disc que presentarà el proper dimecres a la Casa de Mallorca de Barcelona, està compost per cançons de la seva trajectòria, amb l’acompanyament de l’Orquestra Simfònica de les Balears «Ciutat de Palma». Entre elles, «La dansa de la primavera», «Merhaba», «Per Hipòcrates», «Des de Mallorca a l’Alguer» i «La Balanguera» entre d’altres. En paraules del dossier de premsa:

Maria del Mar Bonet dóna un pas més en la seva carrera, oferint per primera vegada en format simfònic les cançons més emblemàtiques de la seva trajectòria artística.

Es tracta d’un recorregut pels temes més significatius d’aquesta Mediterrània musical i personal que Maria del Mar Bonet ha recollit, revisat i creat al llarg d’aquests quaranta anys de professió: cançons gregues, turques, sardes, italianes, catalanes i, per descomptat, mallorquines; jotes, i temes propis molt estimats, formen part d’aquest repertori únic i simfònic que ella mateixa ha escollit .

«Bellver» és, dins el conjunt de la obra discogràfica de la Maria del Mar Bonet, un projecte únic i exclusiu.

A la presentació no hi puc anar —diguem que les 12 h d’un dia feiner no és un bon moment, per mi— però segur que tard o d’hora caurà el disc.

El dossier de premsa, la notícia i la imatge són cortesia de Picap.

5 pensaments a “Bellver, nou disc de Maria del Mar Bonet

  1. Jose H.

    Seguint una conversa virtual sobre poesia cantada, música per a poetes, algú havia escrit que la Bonet treia nou disc. Fa temps que no segueixo la seva trajectòria. Potser des d’aquell concert amb en Miguel Poveda, ple d’esperances i ressons profunds tan difícils de materialitzar (tot i que són molts els que s’omplen la boca amb la paraula mestissatge). Així doncs, tot googlejant per saber de què es tractava, he arribat al teu blog i he llegit també altres coses que has escrit que m’han agradat…després de tants anys

    Respon
  2. Retroenllaç: Maria del Mar Bonet al Palau de la Música « Un que passava

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *