Neva a Barcelona

No hi estem acostumats, i tant bon punt la neu fa acte de presència, tot gira al seu voltant: els estudiant deixen els llibres i surten de la biblioteca, els bibliotecaris s’acosten a les finestres; les converses, com s’ha dit al Twitter, es converteixen en converses d’ascensor. Com babaus anem seguint cada canvi de la consistència de la neu i enumerem les conseqüències del canvi del temps: ara quatre flocs, ara ja en cauen més, però no quallen, que si van en totes direccions i els paraigües no serveixen per a res, i la neu que no qualla, i quin fred que fa, i que si la sopa (sí, servidor s’ha fotut un bon plat de sopa per treure’s el fred del damunt), i que si no qualla… I van passant les hores i la decepció et venç: no quallarà, aquest any no. I te’n distreus, i passada l’estona treus el cap per la finestra i què veus? Que la neu ha decidit que faria de les seves i ha cobert els terres, els arbres, els cotxes, les baranes, d’un capa blanca.

Neu a Barcelona

I és que la neu, si cau a Barcelona, és notícia i motiu de distracció. Tot i que em sembla que darrerament hi neva més sovint que abans.

I mentre escric i carrego les fotografies, va i diuen que els autobusos de la ciutat van a cotxeres. Encara prendrem mal!

4 pensaments a “Neva a Barcelona

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *