A prova d’idiotes

Fou gràcies a la feina d’Elaine Lilly, Alice Keefer, Tomàs Baiget i Josep Sau a Quotes & Jokes que vaig descobrir —i suposo que com jo, un munt de bibliotecaris— les tires còmiques protagonitzades per Dewey i la resta de bibliotecaris de la Biblioteca Pública de Malville al web Unshelved, de Gene Ambaum i Bill Barnes. En Dewey és un bibliotecari amb un considerable esperit frikitecari, com es demostra en tires com la del 4 de febrer passat: davant la nova màquina expenedora de llibres de la biblioteca, en Dewey i Mel, la seva cap, en comproven el funcionament quan un usuari s’hi acosta. La reacció de Dewey és la que qualsevol bibliotecari ha tingut més d’una vegada en trobar-se segons quins usuaris…

Unshelved, by Gene Ambaum and Bill Barnes

PS. Una versió «alternativa» d’aquest apunt apareix simutàniament a Frikitecaris.

4 pensaments a “A prova d’idiotes

 1. Susanna

  Ben aviat hi haurà una màquina venedora de catàlegs a l’Arts Santa Mònica de Barcelona.

  Us mantindré informats de la velocitat que agafen els catàlegs en propulsió!!!

  Salut i visca els tecaris, siguin friki o biblio!

  SU

  Respon
 2. Ivan

  Doncs a mi em sembla molt bé que una màquina així sigui idiot proof. Els informàtics també patim els usuaris, tot i que com passa sovint, també a les biblioteques, és més un tema de comunicació que no d’usabilitat.

  Salutacions.

  Respon
  1. Ferran - Un que passava Autor de l'entrada

   Aiaiai… el problema d’informàtics amb bibliotecaris (i vicecersa…), em sembla que és també de punt de vista: nosaltres volem que les coses funcionin d’una determinada manera que sabem que ens és útil a nosaltres i els nostres usuaris, i els informàtics a vegades no entenen perquè ens entestem en allò… Amb els arquitectes ens passa igual, Ivan 😉

   Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *