Reto 2010, un reto con carácter

Ja és aquí. Després d’una tensa espera, finalment podem accedir al web del Reto 2010. De què parlo? Doncs dels reptes de lectura que planteja cada la Meri Gallego i que estan oberts a tothom que hi vulgui participar: és tan senzill com anar a la pàgina web i donar-s’hi d’alta. I en què consisteix? Doncs enguany per superar el repte cal llegir 29 llibres, del gènere que es vulgui, però amb una condició: que els caràcters totals dels títols sumin 365, tants com dies té l’any. Hi ha una dificultat afegida: només és pot llegir un llibre per nombre de caràcters. Així, hi ha d’haver un títol de 25 caràcters, un de 24, un de 23, etc., fins a 1. Em direu que aquesta sèrie no suma 365, és veritat: els 40 caràcters que falten corresponen a 4 llibres de la llista de recomanacions, cadascun dels quals valdrà 10 caràcters independentment del títol. A més, hi ha l’opció d’utilitzar tres comodins, la qual cosa facilitarà el repte. Però si us interessa, millor que us llegiu les instruccions i les 10 preguntes bàsiques sobre el repte.

Enguany el repte és més lliure, ja que no cal circumscriure’s a gèneres o temes, com l’any passat, i això permetrà que tothom pugui llegir el que li vingui de gust. A més, hi ha tot un any per superar-lo!

Jo ja m’hi he donat d’alta. I vosaltres, us animeu a participar-hi?

Banner del Reto 2010

Reto 2010, un reto con carácter

19 pensaments a “Reto 2010, un reto con carácter

 1. Anna

  Jo em temo que no. Entre els meus pobres índexs de lectura… i que em veig incapaç d’entendre el funcionament!!! (25, 24, 23.. uff…)
  PErò la iniciativa és molt txula!

  Respon
 2. allau

  Hi faré una ullada, però amb la feinada que tinc per llegir tot el que tinc pendent a l’armari, per reptes estic. Ara, potser em quadraran els números sense voler…

  Respon
 3. parelladefet

  Fa un temps que segueixo el teu blog i m’agrada molt. Ara, per “culpa” teva, m’acabo d’apuntar al reto 2010. A veure què passa…

  Respon
   1. parelladefet

    Ah! Bona idea això del comodí, justament el primer que he llegit aquest any, “La solitud dels nombres primers”, és massa llarg.

    Respon
 4. GeekTeca

  Interesante, curiosa y complicada iniciativa. Pero de momento mis neuronas (las pocas que quedan) están centradas en la Licenciatura. Espero que en septiembre, pueda retomar todas las lecturas que llevo lastrando desde hace un par de años.

  Respon
 5. Meri

  Ferran, gràcies a tu que ens buscaves les pessigolles, enguany l’hem inaugurat amb 48 hores d’antel.lació respecte de l’any passat… crec que ja formes part estructural d’aquesta bogeria.
  Petons per l’unquepassava! i salutaments als nous valents reptaires!

  Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *