Gran Teatre del Liceu: avanç de la temporada 2010-2011

Ja el tenim aquí: l’avanç de la temporada 2010-2011 del Gran Teatre del Liceu.

Me n’havien fet cinc cèntims (que si tornava la Gruberova, que si feien la Cavalleria rustica i Pagliacci, que si Carmen…) i quan he arribat a casa he anar de seguida a can Joaquim (que a aquestes hores encara no ha dit res, però suposo que no trigarà gaire) i després a can Liceu, evidentment. I de sobte tota la temporada se m’ha esborrat dels ulls per un sol nom: Andreas Scholl. L’Andreas Scholl, sembla, farà un recital al Liceu la propera temporada. Els que seguiu el bloc habitualment sabeu que per aquí hi ha una mena de passió per aquest contratenor, però encara no l’he escoltat mai en directe i, què voleu, em fa il·lusió.

Pel que fa a la resta, una mica de verisme (Cavalleria rusticana, de Pietro Mascagni, que inaugura aquest subgènere de l’òpera, acompanyada com és habitual de Pagliacci, de Ruggiero Leoncavallo); una mica d’ópera-comique francesa, amb la Carmen de Georges Bizet; una mica de belcantisme donizettià, amb Anna Bolena (on suposo que cantarà la Gruberova, a veure si al diari de demà confirmo la informació); continuant amb els italians, hi haurà més Verdi (Falstaff); un Händel (una altra passió) en versió concert, Tamerlano; Ifigènia a Tàuride de Gluck, i més Wagner: Parsifal una altra vegada.

Pel que fa a concerts i recitals, estem d’enhorabona: Violeta Urmana, Rolando Villazón, Jonas Kaufman (que publicà l’any passat un magnífic disc amb fragments de Mozart, Schubert, Beethoven i Wagner), Diana Damrau i Andreas Scholl.

Falta conèixer encara els repartiments de les òperes i el continguts dels recitals i els concerts. Pel que fa als títols, sembla que per la temporada 2010-2011 el Liceu ha optat per l’equilibri entre èpoques, estils i compositors, sense que hi hagi massa d’un tipus d’òpera o d’altra; tot i que segurament això també provocarà queixes entre els aficionats. A mi, que sóc de bon conformar, per ara em sembla bé: hi ha Andreas Scholl, què més puc demanar? (Sí, puc demanar bons repartiments, recitals amb programes lògics, cantants que no desafinin, posades en escena decents… però no comencem, que ja tindrem tota la temporada per despotricar).

Logotip del Gran Teatre del LiceuPS. La Mei ja n’ha parlat, també: «Avance temporada 2010-2011 del GTL». Ofereix més dades i un enllaç a la notícia apareguda al diari El País.

PPS. La mala notícia, de moment, és que la producció de Carmen és de Calixto Bieito, cosa que fa que moderi el meu entusiasme inicial i que comenci a pensar què no aniré a veure.

6 pensaments a “Gran Teatre del Liceu: avanç de la temporada 2010-2011

 1. Joaquim

  Jo Ferran m’estimo més esperar a tenir més dades.
  El que em diu l’avanç no m’agrada gaire i això que fan Falstaff que és una de les meves òperes i Parsifal, però continuo pensant que les temporades volen acontentar a tothom i no ho acaben d’aconseguir amb ningú.
  Benvinguts els recitals, però si hem de veure a Schöll (crec que és el millor dels contratenors), Kaufmann o Urmana en recital ia les òperes hem de veure mitjanies, no hi estic d’acord. Ves, ja tinc una edat i jo no, no sóc gens de bon conformar. Si demà el diari dona més dades faré el post.

  Respon
 2. Ferran - Un que passava

  Sí, ja ho he apuntat entre parèntesis: falta esperar a veure els repartiments i, sobretot, les posades en escena. Ja ho veurem; però que hi hagi una bieitada, per exemple, a mi em fot i molt. Espero que no em toqui.

  No crec que es pugui fer una temporada que satisfaci tothom: sempre hi haurà algú que trobarà a faltar alguna cosa; però s’ha de’intentar, perquè si es comencem a fer temporades només per a un sector del públic, en perdrien més del que poden perdre amb una temporada així.

  Respon
 3. allau

  Ara falta veurè què ens tocarà al nostre torn. Em fot bastant que, no havent vist mai “Carmen” en un escenari, m’hagi d’estrenar amb en Bieito.

  Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *