«Picture, money, bonita!»

Tots els camins porten a Roma, diuen; i jo afegiria que tots els carrers porten a la Rambla. O hi desemboquen i hi afegeixen riuades de gent que camina, que bada, que passeja, que s’afanya, que s’asseu, que fotografia, que xerra, que observa, que compra, que mira, que ven, que fa cua, que cerca en un mapa on és i on ha d’anar. «¿Qué son tantas tiendas de animales?» pregunta un turista distret que no deu saber que les paradetes d’animals són tradició. «Testos no en tinc, però sap on en trobarà? Al carrer Hospital», diu una florista a un client mentre li posa un romaní dins d’una bossa. Un turista fa fotos a la casa Bruno Cuadros, potser preguntant-se que pinten tantes ombrel·les i paraigües sobre una caixa d’estalvis. Uns trilers han obert la paradeta al bell mig de la rambla dels Estudis i els envolta una colla de badocs (i d’esquers, esclar) que ja voldrien algunes estàtues humanes del passeig: el cap servit en safata, els monstres que no se sap què són, les figures d’època, en Jack Skellington, i un senyor vestit de blanc que, mentre agafa per l’espatlla un jove turista, s’esgargamella dient a un altre:

— Money! Picture, money, bonita!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *