«Del prestatge de casa a la lleixa virtual: la biblioteca personal a la xarxa»

Aquest és el títol de la xerrada que aquesta nit ha fet la Núria Gallart a les Nits a l’Àtic, organitzades per Atictes, i que ja us havia anunciat a l’apunt anterior. La xerrada de la Núria s’ha centrat en dues de les nombroses plataformes que hi ha a Internet que ens permeten catalogar les nostres biblioteques personals i compartir-les amb la resta d’usuaris d’aquestes plataformes, LibraryThing i aNobii. Per què fer-ho, què ens aporta tant als lectors com a les biblioteques, quins avantatges tenen les aquestes plataformes per a autors, editors i llibreries, són alguns dels interrogants a què ha donat resposta a més d’explicar el funcionament d’aquestes dues plataformes. La Núria ha acabat la seva intervenció parlant de Què llegeixes, el portal que va posar en marxa la Generalitat destinat a lectors de totes les edats que vulguin compartir opinions sobre les seves lectures.

A continuació, després del torn de preguntes, hi ha hagut una taula rodona en què han participat Núria Gallart, Joana Serret, Rafael Santiago i Jesús M. Tibau. La taula rodona ha començat parlant sobre els clubs de lectura i les tecnologies de la informació, i de seguida ha començat un debat interessantíssim sobre l’aplicació de les eines d’Internet als clubs de lectura i al foment de la lectura i, també, a sobre l’aparició de l’ebook i els canvis que això pot provocar en la lectura.

Les Nits a l’Àtic es poden seguir en directe al seu lloc web per vídeo i s’hi pot participar per mitjà del xat que posen  a disposició dels internautes, i també pel canal de Twitter d’Atictes i pels canals dels seguidors, que se’n fan ressò. Si voleu saber què n’hem dit, podeu utilitzar Twitter Search i cercar-hi l’expressió #nitsatic (feu clic a l’enllaç, que ja teniu la cerca feta!), que és l’etiqueta que s’utilitza per descriure les piulades sobre les Nits a l’Àtic. Al xat també hi ha hagut una discussió animada i interessant, amb postures contraposades pel que fa a la lectura de llibres i d’ebooks.

I mentre no pengen el vídeo de la xerrada, us deixo enllaçada aquí la presentació de la Núria, que és una bona introducció al tema de les biblioteques personals a Internet i a Librarything i aNobii:

Del prestatge de casa a la lleixa virtual: la biblioteca personal a la xarxa[gigya width=”425″ height=”355″ src=”http://static.slidesharecdn.com/swf/ssplayer2.swf?doc=ngallart-nit-lectures-090413190727-phpapp01&stripped_title=del-prestatge-de-casa-a-la-lleixa-virtual-la-biblioteca-personal-a-la-xarxa” quality=”high” wmode=”tranparent” ]

View more presentations from ngallart.

Afegit el 19 d’abril de 2009: Podeu veure el vídeo de la xerrada a AtictesTV: Del prestatge de casa a la lleixa virtual – Web TV – make.tv

9 pensaments a “«Del prestatge de casa a la lleixa virtual: la biblioteca personal a la xarxa»

 1. Retroenllaç: El cometa diplomàtic » Blog Archive » C is for tren con dirección Terrassa, próxima parada Cerdanyola del Vallès

  1. Ferran - Un que passava

   També va ser molt interessant la taula rodona, Jesús, al xat va generar un debat considerable. De les dues plataformes, crec que LibraryThing, com a escriptor, és la que més et pot interessar, perquè hi pots promocionar els teus llibres, completar les dades de la teva fitxa d’autor, fer publicitat dels actes en què intervinguis i, fins i tot, xatejar amb els lectors. L’única pega, que ja vas comentar tu a la taula rodona, és que som poquets: tot just 408 membres al portal català de LibraryThing (ahir a la nit, acabo de veure que ja som 410).

   Respon
  1. Ferran - Un que passava

   De res, Gamoia. M’ho vaig passar molt bé seguint la teva xerrada i participant al xat amb la resta de persones que s’hi van connectar.

   Ja he afegit l’enllaç al vídeo, al final de l’apunt, per qui el vulgui veure.

   Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *