A cop de diccionari

Tafaneria: 1 1 f. [LC] Qualitat de tafaner. / 1 2 f. [LC] Acte propi d’una persona tafanera. / 2 f. [LC] Indiscreció, intimitat, murmuració, que es fa córrer.

Indiscreció: 1 f. [LC] Manca de discreció, qualitat d’indiscret.

vs.

Privacitat: f. [LC] Qualitat de privat.

Intimitat: 2 2 f. [LC] Àmbit privat d’una persona, d’una família, d’una parella, etc.

No sé per què la gent no és capaç d’entendre que quan hom no explica alguna cosa, deu tenir alguna raó per no fer-ho; que no li deixin ni l’opció de triar quan, com i a qui vol explicar-ho, em treu de polleguera.

I ja que jo també he caigut alguna vegada en la temptació, faig propòsit d’esmena.

(Totes les definicions són del Diccionari de la llengua catalana del IEC).

14 pensaments a “A cop de diccionari

  1. Ferran - Un que passava

   Ras i curt, Albert, i per no embolicar més la troca: informació que m’afecta i, per tant, hauria de ser jo qui decidís quan, com i amb qui la comparteixo, gràcies a la incapacitat d’algunes persones de tenir la boca callada ara comença a córrer. És una collonada, ja ho sé, però em molesta.

   Respon
 1. Ferran

  Aquest tema s’ha convertit en un problema social. Els OT’s, GH’s i demés brosa televisiva (sense parlar de les xarxes socials tipus Facebook), han banalitzat els conceptes d’intimitat i privacitat.
  No es poden defensar aquests valors quan qualsevol pot filmar un video pel carrer i penjar-lo a la xarxa.

  Respon
  1. Ferran - Un que passava

   No m’ho havia plantejat des d’aquest punt de vista, però tens tota la raó. Que jo vulgui compartir determinada informació públicament, no vol dir que vulgui que se sàpiga tot i molt menys que algú altre s’arrogui el dret d’escampar la informació sense que jo hi pugui fer res…

   Respon
 2. Anna

  El problema és que no tothom té el mateix concepte de “privacitat” . Hi ha gent que no té problemes en explicar coses de la seva vida i acostuma a caure en l’error de pensar que tothom funciona igual. I no sempre és així. Jo sempre penso: “m’ho han explicat a mi. Si volen que ho sàpiga tal o qual, ja li explicaran”. I tot i així, de bona fe, acabes posant la pota alguna vegada…

  Respon
  1. Ferran - Un que passava

   Ferran, has d’anar a Opcions > Disccussió i marcar al casella de l’epígraf “Activa els fils (imbricats) als comentaris…”. També pots configurar-ho perquè els comentaris es distribueixin en pàgines.

   Respon
 3. Josep

  Crec, estimat Ferran, que si pots, millor oblida’t. És tan inevitable com indesitjable (rumorologia, chismes, tafaneria… uff, quina por).

  Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *