L’ària del diumenge: «Quel torrente che cade dal monte» (Janet Baker)

La primera vegada que vaig escolta Händel en anglès per un moment no sabia què passava: encara desconeixia la tradició de traduir les òperes a l’italià encara que no fossin italianes, i menys encara que Händel hagués viscut a Anglaterra i hi hagués creat moltes de les seves obres, a més de traduir algunes de les que ja havia escrit. Ara, que en sé una mica més, ja no m’estranya tant. Curiosament, la primera òpera de Händel en DVD que vaig comprar va ser un Giulio Cesare cantat en anglès per Janet Baker, que és la protagonista de l’ària d’avui:«Quel torrente che cade dal monte», de Giulio Cesare, en anglès.

(pujat per palcika1)

I de torna, ja que difícilment la podrem sentir en directe com li agradaria a algunes persones, la Baker mateixa cantant «Che farò senza Euridice?» de l’Orfeo ed Euridice de Gluck.

http://www.youtube.com/watch?v=brGYq97Of6w

(pujat per lochness11)

Tots els vídeos a unquepassava.

5 pensaments a “L’ària del diumenge: «Quel torrente che cade dal monte» (Janet Baker)

  1. OLYMPIA

    Precioses àries per un diumenge o per cada dia. Tinc aquest Juli César que fa tan bè la Baker i on brilla, especialment, en Bowman. Quant a l’Orfeo tambè la vaig adquirir per la Baker que, ja ho saps, en fa una creació.
    Salutacions.

    Respon
  2. Retroenllaç: L’ària del diumenge: «Che farò senza Euridice» (Andreas Scholl & Jennifer Larmore) « Un que passava

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *