L’ària del diumenge: «Una voce poco fa» (Beverly Sills)

Enceto una nova secció al blog: «L’ària del diumenge». En realitat, no serà sempre una ària; però segurament és un terme que de seguida tots associem a òpera, que és del que es tracta: d’òpera, de fragments d’òperes —àries, duets, cors, etc.—, triats tenint en compte tres criteris gens objectius: que m’agradin, que tinguin alguna cosa a veure amb el de diumenge anterior i que m’hagin sorprès per alguna cosa. No és res original, és clar, hi ha molts altres blogaires que ho fan (com ara la Mei o en Joaquim). És, simplement, un divertiment i un repte que em poso.

I posats a començar, ho faré per l’entrada que em va donar la idea: Pigoletto. Tot començava amb un duet de Le nozze di Figaro i acabava amb la soprano nord-americana Beverly Sills, morta l’any 2007. Començaré amb ella i amb una ària d’una òpera que té molta relació amb Le nozze…: «Una voce poco fa» d’Il barbiere di Siviglia de Rossini. La interpretació és curiosa; si més no, no l’havia sentit mai cantada com la canta Sills. Aquí us ho deixo:

Continuarem el proper diumenge.

Trobareu tots els vídeos d’aquesta secció i més al canal d’Un que passava a Youtube.

8 pensaments a “L’ària del diumenge: «Una voce poco fa» (Beverly Sills)

 1. Anna

  Hauré de seguir aquesta secció..A veure si així perdo la por a la lírica (i començo a aprendre alguna cosa!). L’òpera és l’assignatura pendent… (bé, una de moltes….sic)

  Respon
 2. Ferran

  És una interpretació ben original, però no m’acaba d’agradar. Per a mi continuen sent inoblidables les interpretacions que en va fer la Teresa Berganza quan era jove (anys 60-70’s). Potser faci menys coloratures, però li dona un punt de malicia molt sevillana!

  Respon
 3. Ferran - Un que passava

  No conec les de la Berganza, en buscaré alguna. A mi aquesta tampoc no m’agrada massa, Ferran, prefereixo la que posaré la propera setmana (havia de ser avui però no he tingut temps de preparar l’entrada), una interpretació de la Victòria dels Àngels.

  Respon
 4. Retroenllaç: L’ària del diumenge: «Una voce poco fa» (Conxita Supervía i Teresa Berganza) « Un que passava

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *