Asia a un lado, al otro Europa

Minarets i mocadors i un cert caos et diuen que no ets a casa, però res més del que veus et fa sentir estrany o en terra estrangera. De cop i volta, sobre l’eixordador soroll del trànsit, un muetzí crida els fidels a oració i quan la seva veu encara no s’ha esvaït en l’aire un altre muetzí pren el relleu, i un tercer, i un quart, fins que les seves veus se sobreposen a qualsevol altre so. A mig camí entre Europa i Àsia, amb un peu a cada banda, s’estén la ciutat per sobre set turons (per què són sempre set?) en un amuntegament de cases que sembla que hagin de caure al primer buf de vent. I quan tot just comences a fer teva una petita porció de la ciutat, t’adones que ets en un avió, de tornada a la rutina diària. I el viatge s’esvaeix com en un somni i només els braços cremats pel sol del Bòsfor i unes quantes fotografies i records et diuen que no ha estat el somni d’una nit d’estiu.

Vista de Topkapi, Hagia Sophia i la mesquita del soldà Ahmet des de la torre Gàlata.

El títol és, evidentment, un vers de la «Canción del pirata» de Espronceda.

4 pensaments a “Asia a un lado, al otro Europa

 1. Alba

  ooooh
  sempre he volgut estar a Turquia, que genial 🙂
  sembla que ha anat bé, oi? me n’alegro^^!
  manresa també té set turons :O XDD
  petonàas

  Respon
 2. valentitorra

  Òstres! Perdona Ferran que comenti un comentari, però Manresa i disculpa el mini-no-sé-què local, també té set turons ( o més, que carai!)

  Mentre pensava encara això veig que l’Alba se m’ha avançat.

  Anava a fer una enumeració completa dels noms dels turons, però us l’estalvio.

  De nou FELICITATS pel bloc!

  Respon
 3. Ferran - Un que passava

  No sé la resta del país, Alba, però Istanbul val la pena visitar-la.

  No passa res, Valentí, al cap i a la fi als comentaris el diàleg el fem entre tots. Sempre m’ha sorprès això dels turons, de Roma també diuen que s’estén sobre set turons i em sembla que també es diu de Lisboa.

  Respon
 4. Grine

  Este es uno de los lugares que más me apetece conocer, qué maravilla la panorámica con las mezquitas, a ver si dentro de poco sigo sus pasos hacia allí.

  Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *