L’Enciclopèdia Catalana, oberta a tothom

Per via del butlletí informatiu Infoedicat i, una mica més tard, de Cultura21, m’assabento d’una notícia que considero força important: Enciclopèdia Catalana ha refet el portal Grec.net i l’ha reconvertit en l’Enciclopèdia, portal a través del qual es pot accedir als continguts complets de la Gran Enciclopèdia Catalana i del Gran Diccionari de la Llengua Catalana, a la versió en anglès d’alguns continguts de l’Enciclopèdia, a El bloc de l’Enciclopèdia i una base de dades estadístiques, El món en xifres. La principal novetat és l’accés als continguts de l’Enciclopèdia, a la versió electrònica anterior de la qual, la Hiperenciclopèdia, només es podia accedit mitjançant subscripció.

enciclopedia.png

Al nou portal no hi ha, però, l’accés a altres recursos d’Enciclopèdia com el Diccionari Enciclopèdia de Medicina, que es podia consultar gratuïtament fins ara a través de Grec.net, tot i que segons l’apartat «Sobre l’Enciclopèdia» sembla que de mica en mica s’aniran afegint a aquest nou portal altres materials d’Enciclopèdia Catalana. (De moment, el DEM encara es pot consultar a l’adreça següent: <http://www.grec.net/home/cel/mdicc.htm>).

Haurem d’esperar a veure a quins altres materials es podrà accedir a través del nou portal, però no deixa de ser una bona notícia que, finalment, el contingut de l’Enciclopèdia en línia estigui a l’abast de tothom que pugui accedir a Internet.

7 pensaments a “L’Enciclopèdia Catalana, oberta a tothom

 1. Meri

  Què bé, ja m’has al.legrat la setmana !! tres visques pels de l’Enciclopèdia. Saps? la meva primera feina recent sortida de la facultat va ser a l’EC, quina gent tant maca 🙂

  Respon
 2. Ferran - Un que passava

  De debò, Meri? Jo vaig estar a punt de treballar-hi… com a comercial! :-p

  Això no ho sabia, Pere! I acreditaran l’autoria i la font, suposo…

  Sí, Julianen, ho és. A veure si funciona i altres enciclopèdies segueixen l’exemple, que ara la majoria són de pagament, encara.

  Ara, de moment a mi em va molt lenta la consulta i no sé si és la meva connexió…

  Respon
 3. Ferran - Un que passava

  Sí, Manu, però a veure si comença a funcionar millor… ara ja han posat un avís que diu que algunes consultes poden trigar més estona del normal per culpa de la sobrecàrrega del servidor…

  Gràcies per l’aclariment, Pere.

  Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *