Reto 2008

Igual que l’any 2007 la Meri Gallego plantejà el Reto 2007 de lectura, que consistia a llegir llibres començant per un autor el cognom del qual comencés per a i, seguint l’alfabet, acabar a la z, enguany ens planteja un altre repte: que els llibres que llegim tinguin relació, per tema, contingut o autoria, amb cada país de la Unió Europea. L’ha anomenat Viaje en libro por la Unión Europea en 366 días.

El 2007 no el vaig acabar, només vaig arribar fins a la q —com que només comptaven acabats de llegir dins l’any 2007, el d’Isabel de Riquer quedà fora del repte—, però enguany intentaré acabar-lo… i llegir, a més, tot el que tenia previst llegir enguany, que no és poc. Ja veurem si me’n surto, perquè no he superat cap dels reptes de lectura que m’he proposat.

Sí que he superat dos reptes que m’havia autoimposat: llegir més en català i equilibrar la lectura de llibres nous amb la de llibres que fa temps que acumulen pols als prestatges de casa. El primer repte no obeeix a cap simpatia o antipatia per altres llengües, només a la constatació que alguns dels gèneres literaris que m’agraden no se solen traduir i això feia que llegís més en castellà que en català. I també que tenia la literatura catalana una mica abandonada. El segon, a la constatació que per molt que llegeixi a casa sempre hi ha més llibres pendents de llegir que llegits. I puc sentir-me satisfet: més de la meitat dels llibres llegits l’any passat eren en català (traduccions o originals) i una miqueta més de la meitat ja els tenia des de feia temps.

Per què participar en un repte així? En el meu cas, no crec que tingui res a veure amb la lectura en si: és, simplement, una manera més de posar-se a prova. En aquest cas, amb una activitat que m’agrada i de la qual gaudeixo: llegir.

Un pensament a “Reto 2008

  1. Retroenllaç: Repte 2011, un repte amb molta química « Un que passava

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *