Mangueliana, 2

Es que aquello que los lectores eligen no define la fauna literaria, define a sus lectores. Mejores, peores, más importantes, más divertidos, los libros de nuestras listas son el catálogo de nuestras propias calidades, defectos, inteligencia, emociones que cambian con la edad y con la experiencia.

Alberto Manguel. «Antes del diluvio» [en línia]. Babelia (29 des. 2007).

4 pensaments a “Mangueliana, 2

 1. gamoia

  És ben cert. Passo per sobre dels títols i faig un recorregut per la nostra petita història. Agafo un volum i recordo què em va cridar l’atenció per comprar-lo, quina dèria era la d’aquell moment. Ensenyo la llista i em sento nua.

  Respon
 2. Ferran - Un que passava

  Per què et sents nua, Gamoia? Al cap i a la fi, tu ets l’única que sap perquè vas triar un llibre determinat i no un altre.

  Respon
 3. gamoia

  Potser sí que tens raó. Per la majoria només són llibres, més o menys vells. No poden llegir la història que jo conec perquè és la meva.
  Tanmateix per qui vulgui fixar-s’hi, parlen d’un temps, d’unes aficions, d’unes amistats, d’uns estudis. Una col·lecció personal de llibres, música i pel·lícules té un gran poder evocador.

  Respon
 4. Ferran - Un que passava

  I tant que té poder evocador. Retrobar el llibre que et van dedicar en un aniversari o el regalat per aquella persona tan especial…

  Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *