Blogscobriment

Tot i que ja fa anys que escric el blog, no m’he dedicat mai a cercar nous blogs d’una manera sistemàtica. Habitualment tots els blogs que he anat afegint a la llista de blogs o al lector de notícies els he trobat en altres blogs, sigui perquè els esmentava algú, sigui perquè l’autor havia deixat un comentari, o en els comentaris i les referències d’Un que passava.

Amb el canvi de Blogger a WordPress, però, n’he descobert un que ja s’ha convertit en lectura obligatòria: Lorelle on WordPress, un blog sobre l’activitat bloguera i sobre WordPress que recomanen a la secció «New here?» de WordPress.com com a font d’informació sobre els blogs. Me n’ha interessat sobretot el primer vessant, els textos sobre blogs: n’hi ha de la mateixa Lorelle, com ara què fer quan descobreixes que algú està plagiant el contigut del teu blog, i també d’altres bloguers convidats a escriure al seu blog sobre qualsevol tema relacionat amb l’escriptura d’un blog: com escriure els enllaços perquè donin informació sobre el contingut que s’hi trobarà, com trobar noves idees quan t’has quedat en blanc, com preparar un nou text, etc.

A més dels articles que escriu i dels que envien els seus convidats, setmanalment fa un article on resumeix tota l’activitat del blog durant l’última setmana («Weekly Digest») i al qual, si ens interessa, en podem subscriure (feed), i, també setmanalment, proposa un repte, el «Blog Challenge», per animar els seus lectors a escriure sobre un tema determinat.

Si teniu curiositat, Lorelle on WordPress. I si en coneixeu algun de semblant en castellà o en català, ho podeu dir als comentaris.

Es nota que no sabia què escriure?

De fons: «Ya vaz lyublyu», de La dama de piques de Piotr Ilitx Txaikovski.

Technorati tags:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *