Biblioteques de paper, x

Rescato del bloc de notes per al blog una biblioteca de paper de les que de tant en tant trobo als llibres que llegeixo. En aquest cas, més que la descripció d’una biblioteca és l’evocació d’una biblioteca, una biblioteca que segurament ja no trobem en lloc: una biblioteca amb sala de fumadors…

Quinn es va passar tot l’endemà al matí a la biblioteca de Columbia, amb el llibre d’Stillman. Hi va arribar d’hora —va ser el primer d’entrar quan obrien—, i el silenci de les sales de marbre el reconfortava, com si l’haguessin deixat entrar en una mena de cripta de l’oblit. Després de mostrar ostensiblement la targeta d’alumini al conserge endormiscat de darrere el taulell, va agafar el llibre del prestatge, va pujar al segon pis i es va instal·lar en una butaca verda de pell, en una de les sales de fumadors. El matí lluminós de maig el sotjava des de fora com una temptació, com una invitació a vagarejar a l’aire lliure, però Quinn s’hi va resistir. Va girar la butaca per situar-se d’esquena a la finestra i va obrir el llibre.

De la Trilogia de Nova York, de Paul Auster, a la pàgina 48 de l’edició de Proa de 1997.

2 pensaments a “Biblioteques de paper, x

 1. xavier

  He fet un comentari, però no sé si ha sortit bé. Torno a començar, estic aprenent. Hi ha un llibre que es diu La ciudad de los libros soñadores de Walter MOERS, Ed. MAEVA, M, 2006. Em va agradar molt, surten bibliotecaris, biblioteques, bibliopirates, la ciutat de Bibliòpolis, etc. Es un món de fantasia protagonitzat per llibres. Potser ja l’has vist, sinó es així crec que val la pena que li façis una ullada.
  A reveure
  Xavierqs ( Biblioaprenent)

  Respon
 2. Un que passava

  Xavier, el comentari ha sortit perfectament. Gràcies per la recomanació, no coneixia el llibre; el buscaré per donar-hi un cop d’ull.

  Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *