Actituds

De tant en tant et trobes amb persones que tenen una actitud inflexible i intransigent davant de qualsevol tema o situació. Persones que t’imposen el seu punt de vista agressivament, barrejant l’insult i la desqualificació personal amb arguments més o menys ben embastats, amb més o menys raó, però que són incapaces d’acceptar que poden estar equivocades. La seva opinió és l’única que compta, les seves afirmacions són les úniques vàlides (encara que no les justifiquen amb cap fet real) i tota la resta estem equivocats. Hi parles, per intentar entendre el punt de vista, per intentar apropar les posicions en aquells punts en què es pugui, però només trobes una paret impenetrable que et retorna una i altra vegada el mateix discurs, igual de bel·ligerant, igual d’inflexible.

He de reconèixer que aquesta gent em descol·loca. Em descol·loca i em cansa. I els deixo córrer, amb les seves veritats i la seva supèrbia. Que segueixin pensant que tenen sempre la raó, que ja s’ho trobaran. Jo, per la meva banda, continuaré intentant aprendre dels altres i intentant corregir els meus errors. I, sobretot, intentant no ser massa inflexible amb les meves opinions, que a vegades també hi caic, en aquest defecte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *