Las Cinco del Viernes, capítol xxviii

O, Millor que torni a respondre-les abans no m’esborrin de la llista.

Durant aquests dies que no he escrit res, una de les idees que em voltava pel cap era escriure sobre els blocs. Sobretot per causa dels textos que van sortint aquí i allà pontificant sobre què és i què no és un bloc. I vet aquí que les cinc del divendres d’aquest divendres pregunten sobre els blocs… doncs aprofitem-ho.

Les dues primeres preguntes tenen una resposta ràpida i poc compromesa: entre els meus enllaços no n’hi ha cap que no m’agradi, però també n’hi ha que m’agraden que no els tinc enllaçats. És una mica difícil triar un bloc que t’agradi més o que t’agradi menys, per la senzilla raó que n’hi ha molts i molt diferents. N’hi ha amb bons continguts i disseny deficient, de disseny excel·lent i contingut molt pobre, de disseny i contingut excel·lent i també de molt pobres en els dos aspectes. I no tots són regulars: tots podem tenir un mal dia, o estar menys inspirats…

Ja hi ha massa gurús (o almenys ells creuen que ho són) a la xarxa pontificant sobre què és un bloc i què no. Crec que cadascú ha de ser lliure d’expressar-se com vulgui i de parlar del que vulgui, sempre, és clar, que no es dediqui a insultar o fer mal d’alguna altra manera. Per tant, l’únic criteri imprescindible hauria de ser les ganes de fer-lo, les ganes d’escriure i compartir amb els possibles lectors allò que t’interessa, la teva vida, els coneixements informàtics que puguin ser útils, notícies d’actualitat, etc. El meu podria definir-se com a calaix de sastre, perquè hi ha una mica de tot.

No crec que visites i comentaris siguin els únics factors que indiquen si un bloc és bo o és dolent. Hi ha blocs excel·lents sense sistema de comentaris, i no per això deixen de ser bons. I també hi ha el factor de la subjectivitat, que pot fer que una persona consideri molt bo un bloc que una altra considera que és una merda.

Classisme? Espera que rigui una estona abans de respondre. Només has de donar una volta per veure que hi ha blocs que només enllacen blocs de la mateixa comunitat, i parlen dels blocs com si no n’hi hagués altres que els seus. Però bé, si són feliços mirant-se el melic, endavant. Al cap i a la fi, cadascún de nosaltres crea la seva petita comunitat, no?

Les preguntes són aquestes: 1) Dejando a un lado amistades, ¿cuál es el blog que más te gusta por diseño y/o contenidos? 2) ¿Cuál es el que menos y por qué? 3) ¿Crees que debería haber algún criterio imprescindible para hacer un blog? ¿Cómo definirías el tuyo? 4) ¿Un blog es bueno por el número de comentarios en un post y/o visitas al día? 5) ¿Hay clasismo en el mundo de los blogs? ¿Crees que hay demasiados grupos cerrados sujetos a diferentes intereses? Algo más que decir sobre este mundillo?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *