La bolcada d’en Connor

In which the author shows to his readers the layette of knit and sewn pieces he prepared for his first nephew, born on October 28th, 2014.

 

El Primer Nebot va néixer ahir mateix, 28 d’octubre, i aquesta vegada he tingut moooolt temps i moooltes ganes de preparar-li una bolcada de néixer. No ha anat en una canastreta perquè havia de viatjar lluny, però no es podrà dir que no és completa…

201410_bolcada_connor

Passeu-me la mala qualitat de la foto…

Alguns dels elements pot ser que us sonin: des que vaig veure els conjunts de nadó que fa la Lua (com ara aquests «Packs nadó») que volia fer una cosa semblant. I no només m’ha servit d’inspiració, la Laura ha estat també una font de consells i ajuda.

Sonall de ganxet

Des que els vaig veure que en vull fer un. Vaig utilitzar el patró Rattles, d’Ana Paula Rimoli, sense cap modificació, està fet amb cotó Style Creativa d’Anchor (comprat a Llanàrium) i porta dos cascabells grossos dins (que amb prou feines se senten, a causa de la buata del farcit). Però bé, mirem-ho pel costat positiu: es podrà fer servir per entretenir el nen sense treure de polleguera els pares!

20140826_sonall_01

El sonall «quasimut».

Puerperium cardigan

Ja he dit que m’agrada molt aquesta peça de Pekapeka Design Studio, senzilla i versàtil. Teixit de dalt a baix, vaig aprofitar per fer-hi unes ratlles a la part superior i combinar les vores del càrdigan i de les mànigues amb el color de les ratlles. El completen vuit botons de coco. La llana, Baby Merino Silk DK de Rowan.

20140905_puerperium_cardigan_NSN_01

Puerperium cardigan

Colorblock bias blanket

Aquesta és, probablement, la peça més ambiciosa del conjunt, no pas per la dificultat (que no en té cap), sinó per la grandària: sense bloquejar (el punt tonto m’agrada deixar-lo tal com surt de les agulles), fa 112 cm x 106 cm. Vaig cometre un error de principiant i no vaig llegir el patró en profunditat, de manera que no em vaig adonar que si només utilitzava una llana determinada, calia recalcular-ne el metratge i on començar a minvar. Així que un cop esgotats els set colors que havia previst, seguint cegament el patró llegit en diagonal, encara faltava força per acabar la manta i això em va obligar a afegir un vuitè color. Ara bé, ha estat un error feliç: els set colors inicials eren més uniformes i el vuitè aconseguí l’efecte d’esclat. La llana, una vegada més, és Baby Merino Silk DK de Rowan. El patró és de Purl Soho.

20140501_coloblock_bias_blanket_NSN_02

To leaf or not to leaf

I ja que hi érem, per què no fer una peça per quan el petit sigui una mica més gran? Havia vist aquesta jaqueta feia temps i vaig decidir fer-la: Leaves or not, de Karen Borrel. La llana és Lima, de Hjertegarn. Vaig seguir el patró fil per randa excepte per fer les butxaques, que vaig fer unes petites modificacions per poder teixir-les (més o menys) simètriques. I com sobrava llana, se’m va acudir fer-li una gorra a joc. Tot i que el patró és tot en punt bobo (Garter stitch hat, de Sarah Hatton), vaig decidir teixir la corona en punt de jersei perquè combinés millor amb la jaqueta.

20140914_leaves_or_not_connor_06

La segona jaqueta, amb la gorra a joc

Pitets i portaxumets

Si no en tenia prou amb les agulles de fer mitja i els ganxets, aquest estiu m’he animat a treure profit a la màquina de cosir. I amb quatre teles, fil, un patró i l’ajuda de la Lua, vaig aconseguir fer aquests dos pitets, amb portaxumets a joc. El patró dels pitets és del llibre Simple sewing for baby, de Lotta Jansdotter, modificat d’acord amb els consells que m’havia donat la Lua; els portaxumets estan fets a partir del tutorial Pacifier clips de Made.

201410_pitets_portaxumets_Connor

Els pitets i els portaxumets… el de la l’esquerra és d’un verd més fosc que a la fotografia.

En vaig fer tres, de pitets. El primer, però, no l’ensenyo: el més amable que en puc dir és que és un nyap.

2 Comments to "La bolcada d’en Connor"

  1. 29 octubre 2014 - 3:33 pm | Permalink

    Això del “nyap” costa de creure…

    P-R-E-C-I-Ó-S !

    Quin nebot més mudat que tindràs!

Leave a Reply