Moderne log cabin blanket, de Kay Gardiner i Ann Shayne

It all began with a love at first sight moment, when I saw that skein of Malabrigo worsted in a luxurious colorway, Loro barranquero, on a shelf at All you knit is love. But once I used it, I was deceived: I chose the wrong pattern for that yarn and decided that I didn’t like the colour. Until I knitted a scarf with it and found that the colour was gorgeous. And then, this blanket, the biggest project I’ve ever knitted: the Moderne log cabin blanket by Kay Gardiner and Anne Shayne.

Temps era temps que sortint d’una classe per aprendre a teixir a All you knit is love em vaig deixar endur per la temptació i vaig comprar una troca de Malabrigo worsted d’uns colors espectaculars: l’anomenat Loro barranquero. Els déus de les agulles van decidir posar-me a prova aquell dia i castigar la meva luxúria llanera fent que no trobés cap projecte en què aquella llana m’agradés un cop teixida.

malabrigo_variegated_01

Malabrigo merino worsted Loro barranquero

Finalment, vaig trobar-ne amb què donar-li sortida, la primera bufanda de la iaia. I llavors vaig començar a reconciliar-m’hi. Havia après la lliçó i els déus llaners començaven a perdonar-me.

Encara me’n quedava, però, i molta, de llana. I n’havia de fer alguna cosa. «I si li faig una manta a la iaia?», vaig pensar (però a la iaia de debò, ara). I em vaig capbussar a la base de dades de Ravelry per trobar-hi un patró que fes patxoca i en què la llana hi pogués lluir. El patró que vaig triar va ser la Moderne log cabin blanket, de Kay Gardiner i Ann Shayne, un disseny força senzill de rectangles de punt tonto de colors diversos que es van afegint en un lateral del rectangle anterior —excepte els dos darrers blocs, que s’afegeixen al començament de la manta.

Val a dir que el punt tonto és avorridíssim i gasta moltíssima llana, així que em vaig trobar dues o tres vegades que em faltava algun dels colors. A més, a mesura que la manta creixia les passades es feien més i més llargues, i va arribar un punt en què ho anava deixant, feia una passadeta de tant en tant, i allò ni creixia ni sembla que s’hagués d’acabar mai.

Però enguany vaig decidir que entre projecte nou i projecte nou havia d’acabar-ne, fos com fos, algun dels començats els anys anteriors. Vaig 10 a 2: dos d’antics acabats per deu de nous començats (i acabats, això sí), de manera que no puc dir que hagi respectat gaire el propòsit d’any nou, però un dels acabats és la manta. Un manta que fa molt de temps que ja no és per la iaia, perquè a casa quan la van veure van decidir que es quedaria a viure amb nosaltres.

Aquí la teniu, 3.320 metres de llana després i un any i escaig després. Amb aprovació felina i tot.

201403-05_manta_malabrigo_02

(feu clic a la imatge per veure els detalls del projecte)

201403-05_manta_malabrigo_04

(feu clic a la imatge per veure els detalls del projecte)

2 Comments to "Moderne log cabin blanket, de Kay Gardiner i Ann Shayne"

  1. 27 març 2014 - 8:12 pm | Permalink

    Pobra Mica, com pateix…

Leave a Reply