Projecte M: la meva aportació

O, les promeses trencades.

Quan vaig tornar a agafar el ganxet i vaig em vaig adonar que, probablement, no tornaria a deixar-lo, vaig fer-me la promesa que mai, mai no teixiria «coses de iaies», com ara tapets. Què voleu que us digui, no tinc excusa ni justificació: a la vida ens carreguen un bagulet de prejudicis que, passats els anys, quan ens en volem desfer, se’ns arrapen i no volen abandonar-nos.

Coses de iaies, com els tapets. Un tapet no és altra cosa que una peça calada, com molts dels xals que he fet. L’única diferència és la utilitat: l’un és una peça de vestir, l’altre una peça de decoració.

Per aquests camins inescrutables d’Internet, vaig ensopegar un dia amb la sonietaSun de les cosetes petites, que si es caracteritza per algun tret és per la seva afició a teixir tapets. Afició? Vici, millor, o encara: addicció. De totes mides i colors. I va i ens munta, amb molt d’encert, el Projecte M. I ens demana que hi participem. I a can Correcamins, que mai no troba una excusa que l’impedeixi de posar-se a teixir, anem i ens hi apuntem.

A fer tapets. Per una vieja’l visillo i en homenatge a una altra vieja’l visillo. Si no volies brou, dues tasses. I m’ho he passat bé. Tan bé que crec que no serà la darrera vegada que en faci.

O set, per mor de la precisió. Set tapets teixits en els colors indicats, taronja i blau, en cotó del número 5 i ganxet d’1,75 mm que encara em meravello d’haver estat capaç de manejar amb les manasses que tinc. Quatre patrons diferents, un d’ells disseny de la sonietaSun (el Solete doily), que se n’aniran cap a Sabadell a formar part del mural que serà l’acte principal de les activitats de conscienciació per a la lluita contra la leucèmia i de recaptació de fons per a la Fundació Josep Carreras contra la leucèmia el proper diumenge, 23 de març.

2014_projecte-M_tapets(d’esquerra a dreta i de dalt a baix: Auriga; Peony doily; Crochet doily; i Solete doily)

La meva aportació no es limita als tapets, però. També he fet cinc agulles de pit en forma de rosa, taronges evidentment, perquè les venguin o les rifin.

2014_projecte-M_roses_01

(feu clic a la imatge per veure els detalls del projecte)

I no he estat l’únic, evidentment. Moltes teixidores d’arreu de Catalunya i de fora se n’han fet ressò i han enviat els seus tapets i altres peces. La llista la trobareu al blog de la sonietaSun.

4 Comments to "Projecte M: la meva aportació"

 1. 20 març 2014 - 7:03 am | Permalink

  La teva aportació és exquisita!

 2. 22 maig 2014 - 12:33 pm | Permalink

  no havia vist el teu post
  des de la setmana del projecte M a Sabadell he tingut un parell de mesos una mica “extranys” i he baixat el meu ritme de navegació internetera
  només dir-te:
  – que encara tinc la pell de gallina per l’honor que em suposa que col·laboressis en el meu petit projecte
  – que les flors van volar a la botigueta (abans, però jo ja havia comprat la meva)
  – que els tapetes són un exercici de bon ganxet, a les monges i les iaies d’arreu del món els cauria la bava amb les teves manetes
  – que no em queden paraules per agrair i…

  – que quan jo vaig reprendre el ganxet també vaig dir… no tapetes no faig eh!!! jajajjjajajaj benvingut al lado oscuro i que per molts anys!!!

  un petó

Leave a Reply