Segon Henslowe

In which the author shows to his readers one of his last finished projects: a second Henslowe, made with Tosh merino light Saffron, to be given by the author’s mother as a present to a friend of hers.

Un dels problemes d’aquest hobby és que, per molt que t’esforcis, sempre acabes comprant més llana que la que necessites per un projecte determinat. Sempre vols estar segur que tindràs prou llana i que serà de la mateixa tintada, no et passi com en alguna ocasió que dues troques de tintades diferents fan que el projecte no acabi de ser del tot rodó. Si, a més, la llana la compres per Internet i d’una marca les tintades de la qual són força irregulars, prefereixes no arriscar-te. El resultat: que et sobra llana. Si tens sort, te’n sobrarà prou quantitat per un nou projecte; si no, te’n sobrarà massa poca per a un projecte sencer i massa per llençar-la a les escombraries.

L’any passat vaig comprar quatre troques de dos colors de Tosh Merino Light per teixir el regal de l’intercanvi de Nadal de Teixicòmanes, dues de color Saffron i dues de color Alabaster. Al final, no en vaig gastar ni una de cada color, i les vaig guardar amb la resta de la llana. Tot i que en vaig utilitzar una mica per teixir l’Olan, encara me’n va quedar força. El color em té enamorat i volia utilitzar-lo en algun patró que el fes destacar. Quin podia ser?

La meva mare em va demanar fa temps (sabeu aquella manera que tenen les mares de demanar-te el que sigui sense deixar-te opció a dir-los que no?) que li teixís un xal per una amiga i mentre pensava què fer-li, amb quina llana i de quin color, em vaig recordar dels sobrants de Saffron. Tenia la llana, nomeś faltava el patró: en necessitava un que pogués teixir amb una llana com la Tosh merino light, i vaig trobar que el Henslowe, que ja havia teixit abans, el podia fer amb aquesta llana.

No m’ho vaig pensar dues vegades i vaig anar per feina. En quatre dies el tenia fet (bona part aprofitant una petita estada a casa per malaltia) i només vaig trigar una mica a bloquejar-lo perquè va fer mal temps durant uns quants caps de setmana.

Aquest és el resultat, i la veritat és que n’estic content. Espero que a la destinatària li agradi i se’l posi ben sovint.

201402-02_henslowe_01

(feu clic a la imatge per veure els detalls del projecte i més fotografies)

4 Comments to "Segon Henslowe"

 1. Marga's Gravatar Marga
  10 març 2014 - 8:40 pm | Permalink

  Súper xulo!!!

 2. 11 març 2014 - 3:30 pm | Permalink

  Ha quedat genial Ferran !!!
  aquesta llana te un no se que, que …… buf !!!

Leave a Reply

1 Trackback to "Segon Henslowe"

 1. on 29 juliol 2014 at 6:43 pm