Intercanvi de Nadal de Teixicòmanes 2013

In which the author shows to his readers the presents he gave and received for the Teixicòmanes de Barcelona group Christmas swap: he gave the Cheshire cat shawl, and received a pair of beautiful blue socks.

Com cada any des del 2010, el dia 21 de desembre es va celebrar el sopar de Nadal del grup Teixicòmanes de Barcelona, en el qual es dugué a terme el tradicional Intercanvi de Nadal de Teixicòmanes. L’intercanvi és una mena d’amic invisible de peces teixides que consisteix a preparar un regal per a una persona assignada per sorteig; el regal ha de tenir unes característiques determinades —peça teixida i un obsequi— i s’ha de cenyir a un tema concret: el 2011 va ser el Naughty Christmas; el 2012, xals, bufandes i colls; i enguany el tema era «Winter is coming».

Uns quants, posseïts per la nostra habitual vena friqui, pensàvem que feia referència a Cançó de gel i de foc, però ben aviat es va veure que seria menys problemàtic deixar-ho en una celebració de l’arribada de l’hivern, i això ha fet que la majoria de regals fossin peces d’abric: colls, bufandes, xals, mitjons, mitons… Com és habitual, el nivell va ser altíssim, i els regals preparats i presentats amb tota cura, amor per les coses fetes a mà, i amb estimació per les nostres «víctimes».

La meva «víctima»

A mi em va tocar obsequiar la Norma, una gran teixidora que, a més, és també aficionada al patchwork. De seguida vaig tenir clar el regal que havia d’acompanyar la peça: teles per a algun projecte de patchwork. Per sort, prop de casa hi ha una botiga especialitzada en patchwork força ben assortida, on vaig poder firar unes teles de tons blaus que creia podrien agradar a la Norma. (Permetreu que no parli més de la botiga, ja que em van fer sentir com si hi fes nosa i segurament no hi tornaré mai).

Quant a la peça, només tenia clar que l’havia de teixir amb Tosh merino light, una de les llanes preferides per la Norma. El patró va sorgir després de llargues estones revisant el favorits de la Norma a Ravelry, fins que vaig trobar-ne un que li agradava, que podia quedar bé amb la llana que havia triat, i que era prou senzill per teixir-lo a temps però alhora elegant. I l’escollit va ser el Cheshire cat shawl d’Anna Dalvi. L’1 de novembre ja el tenia enllestit, però vaig esperar a bloquejar-lo pocs dies abans del sopar, perquè no agafés males formes.

Feu clic a la imatge per anar al projecte.

Feu clic a la imatge per anar al projecte.

El meu regal

La meva sorprenedora va ser l’Alba, una altra de les grans teixidores del grup, per quantitat i, sobretot, per qualitat. El seu regal no podia ser més encertat, ni més bonic ni més ben teixit: uns mitjons fets amb una llana suau i flonja que serà un gust portar, i d’un color que no puc dir que no m’agradi: el blau (si us dic que porto tota la tardor i l’hivern vestit de blau, no exagero ni gota). Acompanyava el regal un bossa amb el lema de l’intercanvi… més o menys: «Winter is coming, knit faster», que m’ha fet tanta il·lusió com el regal. Sí, encara que ja en tingui una, em fa il·lusió perquè és un disseny que m’agrada molt des que el vaig veure i perquè les bosses de projectes mai sobren!

2013_intercanvi_nadal_alba

Els mitjons de l’Alba

I ara, a esperar el de l’any vinent. Què, Teixicòmanes, comencem a pensar el tema del proper intercanvi?

4 Comments to "Intercanvi de Nadal de Teixicòmanes 2013"

  1. 27 desembre 2013 - 4:26 pm | Permalink

    Quin nivell…..

    Mare meva!

  2. 29 desembre 2013 - 12:28 pm | Permalink

    Tant el que vas fer com el que vas rebre, són una passada!

Leave a Reply

2 Trackbacks to "Intercanvi de Nadal de Teixicòmanes 2013"

  1. on 10 febrer 2014 at 4:30 pm
  2. on 10 març 2014 at 10:32 am