Los lirios, de Marisa Muñoz (al-abrigo)

In which the author shows to his readers the last shawl he finished, Los lirios by Marisa Muñoz (aka al-abrigo in Ravelry). It was actually finished in October, but the author didn’t have the time to update his blog…

Marisa Muñoz és una teixidora valenciana que fa un parell d’anys va començar a publicar dissenys propis a Ravelry i al seu blog, al abrigo. Feia temps que la seguia a Ravelry, després que organitzés un KAL amb un dels seus patrons com a protagonista, el xal Scabiosa. No hi vaig participar, només vaig fer d’espectador i vaig poder veure l’entusiasme que generava en nombroses teixidores.

Aquest setembre, la Marisa va organitzar un altre KAL, un mistery kal aquesta vegada (ja sabeu, compres el patró sense saber què teixiràs i durant un temps determinat el dissenyador va actualitzant el patró amb les pistes que has d’anar seguint per teixir la peça). Del patró només en sabíem el nom («Los lirios»), que li havia inspirat un quadre de Van Gogh, que el filat havia de ser lace i poca cosa més. M’hi vaig apuntar… bé, m’hi vaig apuntar jo i nou-centes dinou persones més, que es diu aviat.

El mkal va començar l’1 de setembre amb la primera pista i la darrera es va lliurar el dia 30. Vaig triar un filat de llana i seda de Greta and the fibers, Silk me lace, de color magenta (o fúcsia? Mireu la foto i escolliu…), del qual en vaig utilitzar una mica menys de la meitat. El patró no és gens complicat i el resultat és molt bonic. Feu clic a la fotografia si voleu veure els detalls del projecte i del procés de teixir-lo.

2013_alabrigo_mistery_kal_04

Els mkal són divertits i intrigants, tot i que també poden ser força decebedors a vegades. Com que no saps què teixiràs, t’arrisques a que no t’agradi. D’altra banda, teixir en grup té l’avantatge que si algú té algun dubte, totohom pot aprendre alguna cosa nova (hi ha molta gent qu eno s’atreveix a preguntar). Al mes de setembre participava en un altre mkal, de l’Stephen West, però no vaig acabar-lo; i a l’octubre en un altre, de Boo-knits, que també és encara a les agulles. I ben segur que no seran els últims, que em conec…

2 Comments to "Los lirios, de Marisa Muñoz (al-abrigo)"

  1. 9 desembre 2013 - 6:01 pm | Permalink

    No et veig amb ell posat 😉 però t’ha quedat molt maco. La meva llana no és Greta però s’hi assembla molt, a veure si me l’cabo ja!

Leave a Reply