Ciència i punt a la Universitat de Barcelona

Fa cosa d’un parell de mesos, l’MJ em va explicar que algú a la Universitat de Barcelona estava organitzant una activitat que combinava la ciència i el punt: teixir un alzinar per exhibir-lo al vestíbul de l’Edifici Històric. Amb tota la documentació, em vaig posar en contacte amb l’organitzadora, la Marga Becerra, de la Unitat de Cultura Científica i Innovació. Ens vam trobar, vam estar parlant del projecte, i vam quedar que teixiria alguna bestiola. Al projecte hi participen teixidors d’arreu del país: hi ha qui s’ha encarregat del tronc i les fulles de l’alzina, hi ha qui ha fet heures, hi ha qui s’ha encarregat de les bestioles, i tot plegat es va començar a muntar ahir a la seu de l’Universitat de Barcelona, on restarà durant un mes.

CienciaPunt-postal_cara_A CienciaPunt-postal_cara_B

I la meva participació, quina ha estat? La idea inicial era fer un eriçó, un escarabat i, si trobava el material adient, un porc senglar. Aquest darrer, malauradament, el vaig abandonar de seguida —i això que hauria estat un bon repte. El resultat el podeu veure a continuació: l’Eriçó Bisoñé i la increïble cuca mutant. Per sort, es tractava de fer una visió artística i artesanal de l’alzinar, i no una reproducció exacta de la realitat!

 ciencia-i-punt

Me enteré por casualidad hace un tiempo de que en la Universidad de Barcelona se había organizado una acción de tejido: reproducir un bosque mediterráneo en punto. Distintos grupos de tejedores de toda Catalunya iban a tejer un encinar, con sus árboles y sus animales. Aunque tardé, pregunté si podía apuntarme y con Marga Becerra, la organizadora, decidimos mi aportación: un erizo y un escarabajo. Y ahí los tenéis, fotografiados justo antes de llevarlos a su ubicación definitiva.

6 Comments to "Ciència i punt a la Universitat de Barcelona"

 1. Naderia de Fil's Gravatar Naderia de Fil
  1 juliol 2013 - 5:03 pm | Permalink

  Una gran oportunitat per veure els teus dos animalons en bona companyia, la de la llana (és clar), que no ens podem deixar perdre.

 2. 2 juliol 2013 - 7:33 pm | Permalink

  dema ens passarem abans d’anar a teixir. pinta bé.

 3. mj's Gravatar mj
  2 juliol 2013 - 8:54 pm | Permalink

  No sé cual me gusta más!!! pero lo del bisoñé me mata jajajaja

Leave a Reply