World Wide Knit in Public Day 2013

In which the author explains to his readers how he spent the WWKIPD with his friends of the knitting group Teixicòmanes de Barcelona at Llanàrium.

Com si nosaltres no fóssim capaços de buscar qualsevol excusa per posar-nos a teixir, va i un dia algú inventa un dia internacional de teixir en públic (World Wide Knit in Public Day, en anglès). I, és clar, nosaltres de cap a aprofitar l’avinentesa…

Ja és el tercer any consecutiu que hi participo, i el segon que ho faig a Llanàrium amb el grup Teixicòmanes. Com a propostes pròpies del grup hi havia la segona edició de les 24 hores de teixir sense parar…

Cartell de les 24 hores, per el shysh.

Cartell de les 24 hores, per el shysh.

… amb l’uniforme pertinent (dissenyat per el shysh de la pradera) …

Samarreta i bossa, disseny d'el shysh.

Samarreta i bossa, disseny d’el shysh.

… i l’inici del KAL estiuenc de Teixicòmanes, que enguany consisteix a teixir el xal Sweet dreams, de la dissenyadora Boo-knits.

La tempesta que es va desfermar sobre Barcelona cap allà a les deu ens va fer témer que no podríem celebrar la part de teixir en públic, però per sort només va provocar que a primera hora haguéssim de teixir dins de la botiga.

Teixint a Llanàrium

Teixint a Llanàrium

Més tard vam poder sortir fora i, com és habitual, vam ser el centre d’atenció dels vianats que passaven pel carrer Estruc, i vam tenir l’anècdota de cada WWKIP: un fals punk i la seva amiga que feien un treball de final de carrera i ens van demanar si li podíem ensenyar a fer ganxet. Evidentment, es va convertir en el centre d’atenció de tothom, passants i participants, fins i tot d’uns japonesos que es van voler fotografiar amb ell.

Teixint al carrer

Teixint al carrer

A mesura que avançava el dia i la fresca s’ensenyoria del carrer, vam anar tornant a entrar a la botiga. I tot i que jo en vaig marxar cap a quarts de nou, encara hi va haver set valentes que es van quedar fins diumenge al matí per assolir l’objectiu d’haver passat 24 hores teixint sense parar (com explica l’Alba al seu bloc).

edit_DSC_0058

Jo m’havia endut tres projectes, per si de cas m’avorria, però al final em vaig dedicar només al Sweet dreams, al meu i al d’alguna altra participant que anava una mica desencaminada… A més, és clar de xerrar, de menjar, de beure, de riure i de tot el que acostumem a fer quan ens reunim aquesta tropa.

(Podeu veure les fotografies originals a Flickr: WWKIPD a Llanàrium)

El sábado se celebraba el WWKIPD en Llanàrium, y los miembros de Teixicòmanes, que nos apuntamos a un bombardeo, ahí estábamos: para tejer, para celebrar la segunda edición de las 24 horas tejiendo sin parar y para empezar nuestro KAL anual (este año, el chal Sweet dreams de Boo-knits). Risas, comida, bebida, mucho punto y mucha lana, y unos espontáneos: unos chicos que para su proyecto de final de carrera nos pidieron si podíamos enseñar a uno de ellos a hacer ganchillo, mientras la chica tomaba unas fotos. Un día estupendo en buena compañía, que ni la tormenta que cayó por la mañana pudo estropear.

"World Wide Knit in Public Day 2013", 5 out of 5 based on 1 ratings.

10 Comments to "World Wide Knit in Public Day 2013"

 1. 10 juny 2013 - 6:12 pm | Permalink

  Boníssima crònica i boníssimes fotos, Ferran!

  Quina pena que no et quedéssis fins al final, però déu ni do la quantitat d’hores que vas teixir, tú també!

 2. Victòria's Gravatar Victòria
  10 juny 2013 - 7:45 pm | Permalink

  Una jornada genial en bona companyia fent alló que més ens agrada!

 3. 10 juny 2013 - 10:48 pm | Permalink

  M’encanten aquest cronistes que a més de teixir tenen ulls, orelles i dits per enregistrar el evento.

 4. 10 juny 2013 - 11:02 pm | Permalink

  Va ser genial 🙂

 5. 14 juny 2013 - 11:39 am | Permalink

  a dios pongo por testigo… que el año que viene vengo a tejer si o si!!!

  que guai!!! i el estilismo pondió pondió!!!

  també hauria de venir un dimecres, per veure-us les cares ^_^

  una abraçada

Leave a Reply

3 Trackbacks to "World Wide Knit in Public Day 2013"

 1. on 17 juny 2013 at 10:31 am
 2. on 7 setembre 2013 at 4:45 pm
 3. on 5 gener 2014 at 1:30 pm