Caixmir

In which the author shows to his followers his last finished project: the cowl Gris de lin, made from a luxuorius hand-dyed cashmere yarn by Greta and the Fibers.

En una de les darreres trobades dels dimecres, la Marga va aparèixer amb una troca de llana sense tenyir i els ulls espurnejants. Era la presentació oficial al grup del nou filat que comercialitza Greta and the Fibers, llana caixmir 100 % (com sempre, tenyida a mà) en troques de 50 g (uns 200 m). Amb aquesta quantitat, com diu la Marga, et pots fer una gorra, un coll o unes mitenes de luxe. La portava no només per fer-nos dentetes, sinó perquè l’ajudéssim a triar el nom de la llana: al final, i després de parlar-ne força, l’ha batejada com a Tibet.

De seguida que la vaig tenir a les mans, que vaig tenir ganes d’utilitzar-ne, i abans que pogués dir jesús, ja en tenia una troca, tenyida en un dels colors que més m’agraden, el blau. És clar que ser el primer tenia una contrapartida: fer-li la mostra per poder-la publicar a la base de dades de llanes de Ravelry, però això era poca cosa: tant poca cosa, que vaig fer tres mostres! Dues per la Marga i una per mi.

Perquè mentre tenia la llana a casa, vaig anar buscant un patró que li pogués fer justícia. No era una recerca fàcil, més que res per la quantitat de llana (uns 200 m). Finalment, i gairebé per casualitat, vaig trobar-ne un: Gris de lin, un coll, que vaig veure al bloc de la MJ (que havia traduït el patró al castellà).

No és un patrò gaire espectacular, només una miqueta de calat i molt punt de jersei, però és vistós i fàcil de teixir. Treballar amb caixmir és com treballar amb alpaca: el fil és tan suau i té tan poca consistència, que trigues una mica a aconseguir la tensió necessària. Però el resultat és… bé, no ho diré jo. Vosaltres mateixos podeu veure’n les imatges. El que no podeu deduir de les fotografies, però, és com n’és de suau i d’agradable…

Coll Tibet

Coll Tibet

A la pàgina del projecte hi trobareu més imatges i detalls. En un rampell d’originalitat, vaig batejar-lo com… Tibet.

4 Comments to "Caixmir"

  1. 25 febrer 2013 - 6:21 pm | Permalink

    MMMMMMMMMMMMMMMMMMMM’ENCANTA!

  2. mj's Gravatar mj
    25 febrer 2013 - 9:54 pm | Permalink

    mi primera reacción al ver el cuello ha sido la misma que cuando veo una tableta de Lindt al punto de sal.. mmmmmm (como la de albis, vaya!)

Leave a Reply