La bufanda de la iaia

In which the author shows to his readers his last finished project, a scarf made from Malabrigo merino worsted that has been donated to a non-profit organization, Amics de la Gent Gran (‘Friends of the Elderly’ in Catalan). They have the goal to collect 1,500 scarves that will be sold to obtain funds for the organization’s activities.

La bufanda de la iaia no és per la meva iaia, no, ni per a cap altra iaia. És el nom d’una iniciativa solidària organitzada per l’associació Amics de la Gent Gran, consistent a convidar tothom que hi vulgui participar a teixir una bufanda que serà venuda per aconseguir fons per a les activitats de l’associació. No calia ni saber teixir, ja que se’n podria aprendre allà mateix (a la Fira d’Entitats a la plaça de Catalunya) ni fer la bufanda allà: podies portar els deures fets de casa.

Senyores teixint a la parada dels Amics de la Gent Gran

No tinc gaire constum de participar en iniciatives solidàries, però aquesta em va atreure. A més, tenia una llana amb la qual no sabia què fer: la vaig comprar al començament d’aprendre a teixir perquè els colors de la troca em van semblar sensacionals, però no vaig saber triar el projecte adequat i el resultat no em va agradar gens. I llavors vaig començar a donar voltes a la idea de fer una bufanda… i vet aquí el resultat.

La bufanda de la iaia

La llana és una Malabrigo merino worsted, color Loro barranquero. N’he fet servir una mica més de dues troques. El patró és molt senzill: un punt elàstic del llibre 400 knitting stitches fet teixint dos punts del revés i tres del dret a les passades del dret, i els punts tal com vénen a les passades del revés, sobre una base de múltiples de 5, més 2 punts per mantenir la simetria i 2 punts més de vora (un per cada costat). El primer punt de cada passada no està teixit, només passat d’agulla com si el vulgués teixir del revés.

I aquest matí hem anat cap a la plaça de Catalunya on, d’11 a 13 h, es podia anar a la parada dels Amics de la Gent Gran a teixir o a portar les bufandes fetes. Hi havia força gent, només dones (senyors, què?) i, és clar, quan he portat la bufanda el comentaris han estat des del «L’has feta tu? Molt bé!» del xicot que les recollia a la pregunta entre admirada i incrèdula d’una noia que anava a teixir la bufanda quan l’ha vista «La ha hecho este chico?». Res a què no estiguem acostumats, d’altra banda.

La meva bufanda, llesta per a ser venuda.

Els detalls de la bufanda els podeu veure a la pàgina del projecte (La bufanda de la iaia) i, a continuació, alguna foto més.

2 Comments to "La bufanda de la iaia"

  1. 24 setembre 2012 - 12:00 pm | Permalink

    Quina iniciativa més maca … M’encanta! (la iniciativa i la bufanda, “artrista” )

Leave a Reply

2 Trackbacks to "La bufanda de la iaia"

  1. on 12 març 2014 at 10:31 am
  2. on 26 març 2014 at 10:31 am