Ravellenic Games mass cast-on

In which the author explains to his readers how his team celebrated the beginning of the Ravellenic Games 2010.

De ben segur que els lectors d’aquest bloc que no estigueu ficats en el món de les agulles i els ganxets deveu pensar que estem tots ben grillats. Vint-i-quatre hores teixint sense parar o uns jocs teixidors paral·lels als Jocs Olímpics poden semblar activitats ben pròpies de quatre eixelebrats que no tenen res millor a fer. Però si mirem les xifres, vet aquí que d’eixelebrats com nosaltres, al món, n’hi ha un niu.

Ja vaig explicar fa uns dies què eren els Ravellenic Games i amb quins obstacles havien esopegat els organitzadors, però no havia explicat quin era el primer acte d’aquests jocs paral·lels: de la mateixa manera que els jocs olímpics tenen la seva cerimònia d’inauguració, els Ravellenic Games tenien també la seva. I en què consistia? Doncs en un mass cast-on que havia de començar al mateix temps que la cerimònia inaugural dels jocs. Cast-on és com els angloparlants anomenen el que de tota la vida se n’ha dit muntar els punts, que és l’acció amb què comença qualsevol projecte de ganxet o mitja: muntar els punts a les agulles o fer la cadeneta base amb ganxet. El mass l’hi han afegit perquè la idea era que tots els participants ho fessin alhora, fos a casa sols o reunits amb altres membres de l’equip en una botiga, en una casa particular, en un bar, etc.

La Laia havia ofert la seva botiga per fer el mass cast-on, però ben aviat es va proposar una altra opció: un restaurant amb una sala que es podia reservar i que tenia dues grans pantalles de televisor on podríem veure la inauguració dels jocs. I cap allà vam fer cap divendres a les 9 del vespre. El nostre equip està format per quaranta-dues persones, de les quals vint-i-una vam reunir-nos per la celebració —la veritat és que no fa falta que cap de nosaltres insisteixi gaire per muntar saraus com aquests… Vam desmuntar la sala per poder ajuntar prou taules per poder seure tots junts, vam demanar el sopar, vam preparar les eines i, arribada l’hora, mirant els uns una pantalla i els altres l’altra, vam esperar el moment de la inauguració dels jocs per muntar els primers punts.

Aquí hi va haver una mica de confusió, per dir-ho d’alguna manera, derivada de la confusa cerimònia que ens han ofert els britànics. Servidor, quan va veure aquell turó verd al mig de l’estadi, primer va pensar que era un tràiler d’El hòbbit, que s’estrenarà a final d’any: aquell turonet verd ple d’idíl·lics camperols semblava talment la Comarca guarnida per l’aniversari d’en Bilbo Baggins. Finalment, cansats de començar i desfer perquè allò no era l’inici oficial, algú va dir: «Ara», i vam muntar els punts dels nostres projectes ravel·lènics, donant per iniciats els Ravellenic Games 2012.

A partir d’aqui, hi ha qui va seguir la inauguració; hi ha qui va seguir teixint; hi ha qui va continuar la tertúlia amb el veí de taula. La veritat és que la cerimònia era tan avorrida (excepte potser el moment Rowan Atkinson, i no era per tirar coets) que jo em vaig dedicar a teixir i a xerrar amb les companyes de l’equip, i cap a quarts de dotze em vaig acomiadar i vaig tornar cap a casa.

Ara ja només ens queda continuar els nostres projectes per intentar acabar-los abans del 12 d’gost.

Aquí en teniu les proves:

"Ravellenic Games mass cast-on", 5 out of 5 based on 1 ratings.

10 Comments to "Ravellenic Games mass cast-on"

 1. 28 juliol 2012 - 11:30 pm | Permalink

  Intentar no , segur que ho pots aconseguir.

 2. 29 juliol 2012 - 1:16 pm | Permalink

  Ens ho vam passar bé, oi? Jajaja.

 3. 29 juliol 2012 - 9:41 pm | Permalink

  Doncs jo vaig arribar a casa, vaig badar una mica, em vaig posar alguna cosa per beure, vaig seure al sofà i aleshores veig que surt Her Majesty que diu “I declare no-sé-qué”, (no la sentia bé perquè el meu peor es nada cada vegada que la veu es posa a imitar-la i ho fa força bé) i penso: “joé, pues a ver si era ahora que teníamos que empezar”. Tot i que de monàrquics no ho hem sigut mai gaire, oi? HAPPY CUMPARSITA!!!

 4. 30 juliol 2012 - 11:15 am | Permalink

  Puc saber quin era el moment exacte de començar? Ains que perdeu l’esperit anarknitic a la que mireu la tele….. ;-P

 5. 30 juliol 2012 - 5:20 pm | Permalink

  Vaig directe a per la medalla d’or!

Leave a Reply