Noies fent ganxet: Impressionistes francesos de la col·lecció Clark

In which the author shows two of the paintings he saw at the Clark collection exhibition in Barcelona.

Ahir va ser un dia carregat d’art, part programat i part improvisat. Estàvem apuntats a una visita guiada al Museu Nacional d’Art de Catalunya, que vam complementar amb la visita a la col·lecció d’art romànic mentre fèiem temps per anar a dinar. Aquesta segona visita fou fruit de la improvisació, igual que la que vam fer després de dinar: anar al Caixafòrum a veure l’exposició d’impressionistes francesos de la col·lecció Clark. L’exposició fa un repàs a l’evolució de la pintura impressionista mitjançant peces de la col·lecció Clark, i malauradament no la vam poder veure amb la tranquil·litat que cal per veure una exposició així: anar-hi el penúltim dia i, a més, un dissabte, té conseqüències: una gernació estorbant-se per poder malveure els quadres. No obstant això, no em passaren desapercebuts dos quadres de la col·lecció amb molta relació amb la temàtica d’aquest bloc. Malauradament, com que darrerament al Caixafòrum no es poden fer fotografies a les exposicions, ni que sigui sense flaix (no sé si a totes hi ha la mateixa restricció, almenys a les últimes que he visitat sí), he hagut de cercar les imatges a Internet.

Giovanni Boldini, Peaceful days o Young girl crocheting

 

Pierre-Auguste Renoir, A girl crocheting

3 Comments to "Noies fent ganxet: Impressionistes francesos de la col·lecció Clark"

 1. 12 febrer 2012 - 7:08 pm | Permalink

  Ahir en parlava la montes d’aquest dos quadres. massa vegades deixem per lúltim dia coses que podriem gaudir més intensament i amb mes tranquilitat només programant la visita hehehe. I el pitjor d etot és anar deixant una cosa fins que ja no hi és, lo cualo me ha pasado muuucha sveces.

 2. 12 febrer 2012 - 7:09 pm | Permalink

  montes=Montse

 3. Ramon's Gravatar Ramon
  13 febrer 2012 - 9:20 pm | Permalink

  Jo també em vaig despertar tard. Hi vaig anar divendres a la tarda i estava ple de gom a gom. Millor, senyal que la cultura interessa.

Leave a Reply