Del filar al plegar

In which the author explains to his readers how he learnt to ply yarn.

Fus i llana plegada

La segona part del curs de filar va consistir en plegar la llana per fer-ne un fil de dos caps o de tres. Vam aprendre a fer-ho de diverses maneres: una consisteix a caragolar dos fils sobre ells mateixos per obtenir-ne un de nou, i ho vam fer amb fus i amb roda. L’altra és l’anomenat «plegat Navaho», que consisteix a plegar un fil sobre si mateix per aconseguir un fil de tres caps teixint amb les mans una cadena com la cadeneta de ganxet; es pot fer amb fus, però nosaltres ho vam fer amb la roda. Aquesta segona part del curs va ser menys estressant, ja que plegar no és tan difícil com filar. Els resultats, a la imatge que acompanya el text. I, de torna, un tutorial en vídeo sobre el «Navaho ply»:

 

1 Comment to "Del filar al plegar"

  1. 8 novembre 2011 - 9:01 am | Permalink

    Pero hay que seguir insistiendo en la primera parte del curso aunque a priori no te sea muy satisfactorio, por que sino no conseguirás hacer la segunda parte, jejeje

Leave a Reply