Un altre Westknits: Windschief

In which the author shows his first and second Windschief hats.

Volia fer la gorra Windschief des que en vaig veure les imatges, però no sabia amb quina llana fer-la: alguna de les Malabrigo que tenia al calaix, potser? A part de la indecisió sobre la llana, hi havia el problema de la tècnica: calia utilitzar agulles de doble punta, que tanta feina m’havien donat amb la mitena Coler, o utilitzar la tècnica anomenada Magic loop knitting… que encara no coneixia.

Finalment, em vaig decidir per la llana d’ovella Xisqueta que havia comprat aquest agost i per les agulles de doble punta. Aquesta primera gorra va patir alguns entrebancs: primer, em vaig equivocar amb les instruccions i la vaig fer quatre centímetres més llarga, de manera que vaig haver de desfer-ne una part i teixir-la amb les mesures adients. Malgrat tot, al final va resultar llarga pel meu cap! Però em va sortir prou bé i les agulles de doble punta no em van resultar tan empipadores com la primera vegada.

La segona gorra Windschief la vaig fer amb una mica de llana Malabrigo Worsted grisa que m’havia sobrat d’un altre projecte i vaig utilitzar la tècnica del Magic loop knitting, que la Marga m’havia ensenyat. Aquesta tècnica utilitza una única agulla circular, passant una part dels punts al cable i una altra a l’agulla, teixint amb l’altra agulla; es veu més clarament en aquest vídeo de KnittingHelp.com:

Quant a les mesures de la gorra, simplement vaig fer més curta la part de la corona i vaig començar a tancar. Potser ha quedat una mica curta, amb prou feines m’agafa les orelles, però almenys em va bé.

Podeu veure’n unes imatges a continuació i els detalls a les pàgines corresponents a cada projecte: Windschief i Malabrigo Windschief.

4 Comments to "Un altre Westknits: Windschief"

  1. 23 setembre 2011 - 2:22 pm | Permalink

    Un dels pocs projectes del West que m’agrada és aquest… t’ha quedat genial!

  2. 23 setembre 2011 - 6:46 pm | Permalink

    Molt xules!! Ara et pots fer un coll a conjunt, que veig que també té un patró 🙂

Leave a Reply

1 Trackback to "Un altre Westknits: Windschief"

  1. on 6 gener 2013 at 6:41 pm