Ravelry, la comunitat dels addictes

In which the author explains to his readers what’s Ravelry and what can they find there.

Dir que a Internet s’hi pot trobar de tot i més és, a hores d’ara, una bertranada: s’hauria de ser molt toix per no saber-ho. Malgrat tot, hom no deixa de sorprendre’s una mica cada dia a mesura que descobreix que sí, allò que cercava i que creia que no trobaria… és a la xarxa. Quan comences amb el ganxet i la mitja, sorgeixen un munt de dubtes sobre el significats de paraules que trobes, sobre com fer determinats punts, etc. Doncs una cerca a Internet segur que te la resol: pàgines de patrons, blocs personals, pàgines de dissenyadors, revistes en línia (algunes gratuïtes, d’altres no), portals de recursos, vídeos (no us podeu arribar a imaginar la quantitat de tutorials en forma de vídeo que hi ha a youtube, per esmentar només un nom), i, és clar, Ravelry.

Ravelry és una comunitat web d’aficionats al ganxet, a la mitja, a filar, a teixir i a tenyir fundada per dos aficionats a aquests temes, Jess i Casey. Hi podem trobar un apartat personal («My notebook») on podem descriure’ns i portar un «diari» de la nostra activitat (projectes que estem fem, llanes que tenim, amics, grups a què pertanyem, projectes que tenim en cua, llista de favorits, agulles i ganxets, biblioteca, etc.) i després hi podem trobar un cercador de patrons (que poden ser gratuïts o de pagament), cercador de llanes, cercador de persones membres de Ravelry, un cercador de grups, fòrums i una botiga de marxandatge de Ravelry.

La secció de grups és ben curiosa. Hi ha grups específics del tema (sobre una llana, sobre un patró, sobre un dissenyador, sobre una tècnica, sobre una botiga, etc.), però també grups de teixidors amb alguna afició o alguna característica en comú: homes que fan ganxet o mitja, de gais i lesbianes, d’aficionats a la fantasia i a la ciència-ficció, de bibliotecaris, d’intercanvi o swap, grups locals d’stitch’n bitch (ja vaig parlar fa uns dies de què és un stitch’n bitch), i tot el que us pugueu imaginar. I cada grup amb els seus fòrums corresponents, més o menys actius.

És, sense cap mena de dubte, la comunitat virtual a què ha de pertànyer qualsevol aficionat a les agulles i el ganxet, no només per compartir allò, sinó també per trobar noves idees i per aprendre noves tècniques i trucs.

Ravelry - pàgina principal

Ravelry

4 Comments to "Ravelry, la comunitat dels addictes"

  1. 5 setembre 2011 - 12:55 pm | Permalink

    Adicta, jo? Espera que acabi la passada i ara et deixo un comentari a Ravelry demostran-te que no ho sóc pas!

  2. 5 setembre 2011 - 5:29 pm | Permalink

    Hola em dic Shysh i sí, soc addicte.
    Vaig deixar el facebook gràcies a la mitja i ara trobo que passo més estona mirant friends activity i patrons a can ravelry que teixint- Això no pot ser. Serà que tinc personalitat addictiva. gnnnnnn

Leave a Reply