Stitch’n bitch

Where the author explains to his readers what’s a stitch’n bitch.

Dimecres vaig anar al meu segon stitch’n bitch, si no comptem com a tal el World Wide Knitting in Public day. De seguida que vaig començar a navegar per la comunitat internauta d’aficionats al ganxet i a la mitja, vaig ensopegar amb aquesta expressió, i la veritat és que em tenia intrigat: els únics significats de bitch que coneixia no eren els que associaria amb l’activitat de teixir, precisament. Però després ho vaig veure imprès a la coberta del llibre de Debbie Stoller i vaig preguntar si tenia algun altre significat. I sí, el té: bitch també vol dir criticar, parlar malament d’algú. Un stitch’n bitch no és altra cosa que un grup de persones que es reuneixen per teixir i per fer-la petar, i sembla que es van originar a la Segona Guerra Mundial [font: Wikipedia]. Avui, com explica Debbie Stoller, n’hi ha arreu del món i habitualment «more stitching than bitching takes place at these sessions».

A Barcelona, que jo sàpiga, hi ha tres trobades d’aquesta mena: dimecres a la tarda, la de All you knit is love i a del grup Teixicòmanes, i dissabte la del grup Knitting, Crocheting and Sewing in Barcelona. La Marga de Greta and the Fibers em va convidar a anar a la trobada de Teixicòmanes, el dia que ens vam conèixer; i la veritat és que no va caldre que hi insistís gaire: ja van dos dimecres que hi vaig. La definició com a «social knitting group» li va molt bé, excepte pel fet que a més de mitja, també s’hi fa ganxet i s’hi cus (qui vol i pot, esclar!). El grup és ben heterogeni i això és el més interessant, i els nivells i les habilitats de cadascun ben diferents, de manera que no només s’hi fa punt i s’hi xerra —en una d’aquelles converses que es divideixen i es tornen a dividir per tornar a fusionar-se, creant converses paral·leles i situacions d’aquelles en què un interlocutor es veu inmergit en dues o tres converses alhora—, no només s’hi xerra, deia, sinó que cadascú comparteix el que sap amb els altres.

Els dos dies que hi he anat m’ho he passat molt bé, de manera que la trobada de Teixicòmanes dels dimecres passarà a formar part de la meva agenda a partir d’ara. Mentre m’hi vulguin, esclar!

4 Comments to "Stitch’n bitch"

 1. 26 agost 2011 - 9:08 pm | Permalink

  Mentre paguis la quota de soci no se’t negarà l’accès. hhhhh

  Jo vaig caure de cul el dia que entro per primer cop a l’AYKIL i les teixicòmanes no es van tallar un pèl en les seves converses- Saps, aquella sensació que a vegades tenim els homes que les dones canvien de conversa quan arriba un de nosaltres. L’atmosfera bitchy mola. I que consti que ara la cosa està lleugera. Perquè hi ha hagut dies que feien sortir els colors d’alguns convidats poc avesats a temes picants.

 2. 27 agost 2011 - 1:57 pm | Permalink

  T’hi volem, Ferran, t’hi volem! Jo, per molt que desprès “em queixi” estic molt contenta de veure que cada cop hi ha més homes a aquestes trobades!

Leave a Reply

3 Trackbacks to "Stitch’n bitch"

 1. on 5 setembre 2011 at 10:46 am
 2. on 30 setembre 2011 at 10:37 am
 3. on 21 novembre 2011 at 10:38 am